Banánový krém - děti ho milují
Suroviny:
Na klasickou dávku - na dort
- banánový puding ze 1/4 l mléka (sladit méně)
- 1,5 kostky másla
- přibližně 5 rozmixovaných banánů
Postup:
Je to úplně jednoduché, ale hlavně výborné. Všechny suroviny - puding, máslo, banány - musí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou, aby se krém nesrazil.
Hotový vychladlý puding vyšlehejte. Zvlášť vyšlehejte máslo, přidejte rozmixované banány (počet opravdu záleží na individuální chuti každé z vás). Potom zašlehejte i puding (případně trochu přislaďte). Nebojte se nejdřříve poměrně řídké konsistence - po chvilce šlehání krém opravdu ztuhne. Musím říct, že se s ním pracuje mnohem lépe než třeba s čokoládovým. Opravdu je tuhý, neteče, hezky drží tvar.
Snad bude chutnat i vám. :-)