Brabantské dortíčky - tak jim říkala babi
Suroviny:
Těsto: 24 dkg másla, 28 dkg hladké mouky, 12 dkg mletých ořechů nebo mandlí, 12 kdg moučk. cukru, 1 vanilkový cukr
Náplň: 16 dkg másla, 16 dkg moučk. cukru, 5 lžic rumu
Poleva: čokoláda na vaření a 100%tuk
Na zdobení: půlky vlašáků nebo mandlí
Postup:
Vypracujem těsto obvyklým způsobem, vykrájíme tvary dle vlastní libosti a velikosti, upečeme na 180 stupňů a po vychladnutí spojíme krémem a namáčíme v čokol. polevě a ozdobíme půlkou vlašského ořechu nebo mandlí. Tato dávka je asi 30 ks, ale záleží na velikosti tvarů, které budete vykrajovat. Čokol. poleva: dva díly čoklády na vaření ( asi 1 tabulka a 1 díl - asi 2 lžíce Ivy nebo Omegy ( ztužený 100% tuk), rozpouštím rovnou v kastrůlku na plotně bez vodní lázně, hlídám, aby se nepřichytla, tuk přidáte spíš podle hustoty, aby šly máčet a zas to moc neteklo.